Thursday, November 27, 2008

Semalam ibu dgn bibik dan 3 org cucu bertolak dari Kelantan menaiki train. Train bertolak pukul 6.45 petang. Dari rumah ibu, ka stesen keretapi kira2, 5 kilometre. Di sebabkan hujan, traffic light pun blow, ibu terpaksa pergi ikut jalan jauh. Barang pula bnyk, macam org nak pergi sebulan, padahal 1 minggu saja.
Atas keretapi satu hal pula, air tak ada, punya lah sakit perut macam nak pengsan. Muka pucat, peluh sejuk, peluh sejuk, adoi sakit nya, mati lah ibu kali ni, ingat dalam hati. Macam mana lah cucu2 ibu yang 3 orang tu, kalu terjadi apa2. Tanya orang2 dalam train, selang 2 gerabak baru ada air. Dah lah perut sakit, tiba2 cucu yang sa orang ni nak buang air kecil alahai....nak buat macam mana ni. Bibik pula kena jaga 2 orang lagi, yang sa orang tu baru 4 bulan. Mak oi..... kalu kena macam ni apa nak buat..........

3 comments:

Monkey D Luffy said...

erm... perkhidmatan tren jalan jauh kena pikirkan semua tu kan. susah penumpang semua

Cik Puteri said...

salam..ibu...siannye ibu,da la kena jalan jauh..mcmane la perkhidmatan tren leh jd camni..kena upgrade lg ni...

Ibu said...

wassallam...thnx che Luffy dan Cik Puteri for yr comment